Artikel Nyhet

Intervju med Ralf Timmerman, VD på Klimatprojekt

Vad fick dig att starta Klimatprojekt?

Det korta svaret är klimatförändringarna.

Efter en längre karriär som projektledare och chef på ett teknikföretag fick jag upp ögonen för allvaret i klimatförändringarna. De hotar grunden i vår globala civilisation, med förödande konsekvenser redan idag. Men teknik och kunskap finns för att vända utvecklingen. Vi behöver bara pushas lite i rätt riktning.

Jag bestämde mig för att börja bidra till att bevara en beboelig planet för kommande generationer. Både privat och genom mitt arbete. Därför startade jag Klimatprojekt och började jobba med bl.a. solceller.

Vad brinner du för?

Vi vill leverera hög kvalitet från ax till limpa. Utöver produktval handlar det om kunskap, ordning och reda, lyhördhet för kundens önskemål och kompetent personal som trivs med sitt jobb. Vi vill vara en arbetsplats med schyssta villkor, jämställdhet och mångfald.

Vad har ni för framtidsmål för Klimatprojekt/ser att ni är om två år?

Fokus för de närmaste åren är kraftig tillväxt inom solceller, bygga vidare på vår hemmamarknad Enköping och öppna kontor på fler orter i Mälardalen. Den gröna omställningen kräver en kraftig utbyggnad av utsläppsfri förnybar energi, och vi ska skynda på den så mycket vi kan.

Vi vill även bredda oss till andra hållbara områden, närmast i tiden ser vi återbruk/secondhand, laddstationer för elbilar och resurseffektivisering genom uthyrning.

Vilka är era typiska kunder?

Villaägare och lantbrukare som vill spara pengar och miljön. Solceller på villor utgör minst 75 % av allt vi installerar. Våra kunder gör lönsamma investeringar, från enstaka paneler till hundratals, både på tak och på mark. Alla kan skaffa solceller hos oss, även pyttesmå anläggningar.

Ralf.jpg

apr 18, 2023

Våra samarbetspartners