Artikel Nyhet

Intervju med Daniel Forslund, Head of interactivity på Tikab

Tikab grundades 1977 med syftet att skapa “En enklare och bättre tillvaro med teknikdriven utveckling”. Sedan dess har det hänt mycket i bolaget och man har utvecklat både produktportföljen och den interna organisationen för att möta dagens och framtidens samhälle. Vi menar att det är den teknikdrivna utvecklingen som kommer skapa en bättre tillvaro genom förverkligande av komplexa mekaniska system och digitala processer. Tekniken tar vid och ger stöd när vår mänskliga förmåga inte räcker till

  1. Berätta mer om affärsområdet IV på Tikab: Affärsområdet Interaktivitet och Visualisering (IV) på Tikab fokuserar på att skapa innovativa tekniska lösningar för företag, främst inom bygg-, anläggning- och industrisektorer. Vi använder oss av modern mjukvaruteknik, inklusive spelteknik och spelmotorer, för att skapa spelifierade applikationer som utbildar eller förmedlar information på effektiva och engagerande sätt. Vi utvecklar lösningar som kan vara webbaserade, eller som använder sig av förstärkt verklighet (AR) eller virtuell verklighet (VR).

  2. Vad brinner du för? Jag är passionerad för teknik och dess potential att förändra hur vi lär oss och arbetar. Jag ser ett enormt värde i att använda spelteknik och VR/AR för att skapa engagerande utbildnings- och informationslösningar. Att hjälpa företag att effektivt utnyttja dessa teknologier för att nå sina mål är otroligt givande för mig.

  3. Vilka är era typiska kunder? Våra typiska kunder sträcker sig över bygg-, anläggning- och industribranscherna. Det kan inkludera allt från stora byggföretag som behöver avancerade planeringsverktyg, till industriella organisationer som söker utbildningslösningar för deras personal. Oavsett storlek eller sektor, strävar vi efter att erbjuda varje kund en skräddarsydd lösning som passar deras unika behov och mål.

  4. Vad har ni för framtidsmål på IV och vad ser du att ni är om 2 år? Våra framtidsmål på IV inkluderar att fortsätta att utveckla och förbättra våra tekniker och lösningar, samt att utvidga vårt kundbas och vårt inflytande inom industrin. Vi är också angelägna om att hålla jämna steg med den senaste tekniken och att hela tiden utforska nya sätt att tillämpa den i vårt arbete. Om två år ser jag oss som en ledande aktör inom vår bransch, kända för våra innovativa och effektiva lösningar och för vår förmåga att anpassa oss till våra kunders behov.

Läs mer om Tikab på www.tikab.com och se läs mer om den vakanta tjänsten på IV här: https://www.hrbab.se/lediga-tjanster?mtrpage=assignment&mtrid=104

Daniel Tikab.jpg

maj 25, 2023

Våra samarbetspartners